Приготвен само от плодове, домашният сладолед е чудесен начин човек да

...
Приготвен само от плодове, домашният сладолед е чудесен начин човек да
Коментари Харесай

Ето как да си приготвите вкусен и здравословен домашен сладолед

Приготвен единствено от плодове, домашният сладолед е чудесен начин човек да се любува на сладоледа в неограничени количества. Подходящ и за деца, здравословният домакински сладолед дава решение на проблема как да понижим потреблението на сладолед от тях. 

В летните жеги, еипът на Супичка предлага превъзходна рецепта за здравословен домакински сладолед. 

Необходими съставки:

банан - 3 броя; 2 чаени чаши замразени ягоди, малини, боровинки.

Първата стъпка от рецептата за здравословен домакински сладолед е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате непосредствено замразени плодове от магазина. Много по-добре е обаче, в случай че сами изберете и замразите плодовете, тъй като по този начин ще имате опция да подберете най-качествените плодове. Бананите обелете, нарежете на колелца, сложете в кутия или торбичка и замразете във фризера.

Преди да приготвите сладоледа, извадете плодовете от фризера и ги оставете да се поотпуснат за 5-10 минути, след което, благодарение на кухненски робот или мощен блендер, ги пасирайте до еднородна примес. Вашият здравословен домакински сладолед може да бъде сервиран. Ако приготвите по-голямо количество, умерено може да го съхранявате във фризера.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР